Dat Visual Thinking belangrijk is om complexe problemen op te lossen, hebben we al eerder over geschreven. Visualisatie is een belangrijk onderdeel bij Visual Thinking. Visualisatie kan op verschillende manieren: met foto’s, illustraties, maar ook objecten.

General Motors en WellStar Health System hebben dit principe ter hande genomen en gebruiken Lego steentjes om problemen te visualiseren zodat een oplossing efficienter te vinden is dan met traditionele tools. De Lego stenen geven een 3D beeld van de werkelijke situatie waardoor problemen veel inzichtelijker worden, en daarmee een oplossing sneller is gevonden.

Kijk en luister naar de uitleg van het systeem in onderstaande filmpje.

Je kan praktisch alles gebruiken om ideeën, concepten, problemen, etc. te visualiseren. Zelfs Lego. Het voordeel van Lego is dat het ook nog leuk is.

Verhaal via Flowingdata

Skolpopia

About Skolpopia

An odd, little organisation helping people with personal development via creativity, visual storytelling, funification and actionable inspiration to make the world a better place.

Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>