Creativiteit is de gave om mogelijkheden te zien. Om iets waardevols te creëren waar anderen niks (in) zien. En elke creatie begint met het daadwerkelijk nemen van die eerste stap.

Denis Chapon bewees dat je van alles wel iets waardevols kan maken met zijn korte animatie 12 Drawings a Day. Animatie is een heel arbeidsintensief werkje. Voor elke seconde film moeten 24 tekeningen gemaakt worden. Een film van 1 minuut bestaat al makkelijk uit minstens 1440 tekeningen.

Toen Chapon een stapel papier vond die slechts aan één kant bedrukt was, besloot hij deze papierverspilling om te zetten in iets waardevols. De niet-bedrukte kant kan uitstekend dienen als tekenpapier. En als je een hele stapel papier hebt waar je op kan tekenen, wat doen je dan? Juist, je maakt een tekenfilm.

Elke dag maakte Chapon 12 tekeningen. Deze 12 tekeningen per dag zijn uiteindelijk uitgegroeid tot een korte animatiefilm met de toepasselijke naam 12 Drawings a Day. Eén tekening stelt misschien niet zoveel voor. Maar maak er elke dag een paar en je hebt uiteindelijk een tekenfilm.

Welke mogelijkheden zie jij en welk eerste stap neem jij om het daadwerkelijk te creëren?

Nieuws via Animatieblog

Skolpopia

About Skolpopia

An odd, little organisation helping people with personal development via creativity, visual storytelling, funification and actionable inspiration to make the world a better place.

Getagd op:                

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>